Teknoloji Forumu'na Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
V-ToReTTo avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

- Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri


 Konu: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 29-12-2012, Saat: 20:30
(Son Düzenleme: 29-12-2012, Saat: 20:34, Düzenleyen: V-ToReTTo.)
#1
KuA5a.jpg

[shadow=red]ViN DiESEL[/shadow]
Gerçek Adı: Mark Vincent
Doğum: 18 Temmuz 1967. New York.
Aile: Tiyatrocu bir baba ile astrolog bir annenin çocuğu. Paul adlı bir ikiz kardeşi ve iki de kızkardeşi var.
Çocukluk: 7 yaşında, arkadaşları ile gizlice bir tiyatroya girdiler. Yakalandılar ve her hafta tiyatroya gelerek küçük bir rol oynamakla cezalandırıldılar. İlk oyunculuk deneyimi böyle bir olayla başlamış oldu.
Başlangıç: 17 yaşında yapılı vücudu sayesinde para kazanmak için gece klüplerinde bodyguard olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 10 yıl kadar bunu devam ettirdi. İsmini bu zaman diliminde arada Vin Diesel'e çevirdi. 1994 yılında o zamana kadar deneyimlerini anlatan Multi-Facial adlı bir kısa film senaryosu yazdı ve üç gün içinde çekildi.
Çıkışı: Aradan geçen yıllarda hiçbir rol bulamadı. Ta ki, 31 yaşına geldiğinde Steven Spielberg tarafından Saving Private Ryan'daki Caparzo rolü için seçildi. Böylece ciddi anlamda sinemaya adım atmış oldu.
Şöhret: Riddick adlı suçluyu oynadığı bilimkurgu "Pitch Black" ile tanınmaya başladı. "The Fast and The Furious" ile artık herkesin bildiği bir isim yaptı. En az bir üçleme olacak "XXX" ise onu yeni aksiyon yıldızı yapmak için yeterliydi.
Biliyor musunuz ?: Ailesinin kökleri İrlanda'dan Meksika'ya, İtalya'dan Almanya'ya kadar uzanıyor.
Hayran olduğu oyuncular Mel Gibson ve Morgan Freeman.

images?q=tbn:ANd9GcTV2EKDpPqzWFzkKbvAEpD...0rsgAqhIWQ

Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik, senaryo yazarlığı ve yapımcılıkla da uğraşan Diesel, New York'un saygın okullarından biri olan Hunte College'den ayrıldıktan sonra " Multi-Facial " adlı kısa metrajlı bir filmin yapımını gerçekleştirdi. Filmin 1995 yılında Cannes Film Festivali'nde gösterim imkanı bulmasıyla birlikte önü açılan genç yetenek, iki yıl sonra ilk uzun metrajlı filmini bitirdi. Erkek arkadaşlıkları konu alan ve Diesel'in sıradan bir kız tarafından tuzağa düşürülen uyuşturucu bağımlısı bir Kazanova'yı canlandığı " Strays " adlı film, 1997 yılında Sundance Film Festivali'nde gösterime girdi.

vin-diesel-workout-routine.jpg

Kaslı vücut yapısı ve temiz yüz hatları ile Hollywood yapımcılarının dikkatini çeken Vin Diesel, bu durumun çok normal olduğunu söylerken bunun için gerçek ismi " Vincent " yerine " Vin "i kullandığını belirtiyor. Meşhur olmadan önce gece kulüplerinde bodyguard olarak çalışan Diesel, oyunculuğuna yedirdiği sert ve katı erkek imajını gece hayatının acımasız dünyasından kazandığını vurguluyor.

ed2d8201cfbf6fa.png

1998 yılında rol aldığı ünlü yönetmen Steven Spielberg'in " Saving Private Ryan " ( Er Ryan'ı Kurtamak ) adlı filmiyle adını duyurmaya başlayan Diesel, ertesi yıl Warner Bros'un yapımını üstlendiği " The Iron Giant " adlı animasyon filminde seslendirme yaptı. Aynı yıl kendisini geceleri ortaya çıkan vahşi yaratıklardan korumak için diğer kazazedelerin de hayatını korumak zorunda kalan acımasız bir katili canlandırdığı " Pitch Black " ( Derin Karanlık ) adlı filmde başrol oynadı. Bu filmin ardından " Wall Street " adlı unutulmaz filmin bir benzeri olan ve Giovanni Ribisi ile Ben Affleck'in de yer aldığı " Boiler Room " adlı filmde rol aldı. Filmin yönetmeni Ben Younger, filmde bir komisyon şirketinde çalışan Chris isimli iyi bir genci canlandıran Vin Diesel'in rolü için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor.

Vin Diesel astrolor/psikiyatrist annesi ve üvey babsaı tarafından büyütülmüştür. Aktörlükle ilgili ilk deneyimini sekiz yaşındayken şans eseri yaşamıştır. O ve arkadaşları gizlice bir tiyatro binasına girip zarar verirken bir görevli onları durdurmuş ve her birine vereceği roller için 20 dolar teklif etmişti. Her gün okuldan sonra çalışmalara gittiler. Orada Vin'in tecrübesiz karyeri babası tarafından yönetilen New York’taki bir Broadway dışı tiyatroda gelişti.

17 yaşındayken para kazanmak için New York'taki kulüplerde koruma olarak çalıştı. Bu zaman içinde adını 'Vin Diesel' olarak değiştirdi. Daha sonra liseye giden Vin üç yıl sonra okuılunu bırakarak kariyerini geliştirmek için Hollywood’a gitti. Tecrübeli bir tiyatro oyuncusu olduğu halde Hollywood’da başarıyı yakalayamadı ve bir yıl sonra New York’a döndü. Annesi ona Rick Schmidt’in 'Feature Films at Used Car Prices' kitabını verdi.

Kitap ona kariyerini kontrol edebileceğini ve kendi filmini yapabileceğini gösterdi. Aktörlük tecrübelerini anlattığı bir kısa film yazdı; kitabın adı Multi-Facial (1994) idi ve üç günden kısa bir sürede 3,000 dolar kazandırdı. Multi-Facial (1994) ertasi yıl 1995 Cannes Film Festival’ine davet edildi. Daha sonra Vin Los Angeles’a döndü ve yapmayı düşündüğü “Strays” (1997) filmi için bütçe oluşturmaya çalıştı. Çıkışından altı ay sonra film 1997 Sundance Film Festival’ine katıldı ve burada çok olumlu tepkiler aldı fakat umulduğu kadar iyi iş yapmadı.

vinz.jpg

Vin yeniden hayal kırıklığına uğramış bir şekilde New York’a döndü ve orada hep beklediği telefonu aldı. Steven Spielberg Multi-Facial’dan çok etkilenmişti ve Vin’le tanışmak ve Saving Private Ryan (1998) filminde oyamasını istiyordu. Multi-Facial Vin’e daha başka işler de kazandırdı: The Iron Giant filminin yönetmeni kısa filmi gördükten sonra, ona filminde bir rol teklif etti. Oradan Vin'in kariyeri hızla gelişti ve ilk başrolünü 'Richard B Riddick' olarak bilim kurgu filmi Pitch Black (2000)’le elde etti. Bu rol onu üne ve hayranlara kavuşturan çalışma oldu.

Filmografi

Strays (1997)
Er Ryan'ı Kurtarmak (1998)
Kazan Dairesi (2000)
Derin Karanlık (2000)
Hızlı Ve Öfkeli (2001)
Sıkı Dostlar (2001)
Yeni Nesil Ajan (2002)
İntikam Ateşi (2003)
Riddick Günlükleri (2004)
Komando Dadı (2005)
Beni Suçlu Bulun (2007)
Babil M.S. (2008)
The Chronicles Of Riddick: Assault On Dark Athena (2009)
Hızlı ve Öfkeli 4 (2009)
Hannibal The Conqueror (2009)
Xxx: The Return Of Xander Cage (2010)
Hızlı ve Öfkeli 5:Rio Soygunu (2011)


Yapımcı Olduğu Filmler
Strays (1997)
Hızlı ve Öfkeli 4 (2009)
Hannibal The Conqueror (2009)
Rockfish (2010)


Yönetmen Olduğu Filmler
Strays (1997)
Hannibal The Conqueror (2009)


Senarist Olduğu Filmler
Strays (1997)

Seslendirdiği Filmler
Demir Dev (1999)
Dark Fury (2004)
Rockfish (2010)
Videolar










Resimler
19622510.jpg
18992319.jpg
18809142.jpg
19622511.jpg
19071995.jpg
18814769.jpg


riddick-intl-banner.jpg
Cevapla
Bunu Beğenenler:
Sponsor Reklam
sponsor reklam

 Konu: RE: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 29-12-2012, Saat: 20:32
#2
Vin Diesel hakkındaki herşey var Big Grin

V-ToReTTo ÖM Gönderdim , cevaplar mısın ?
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 Konu: RE: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 30-12-2012, Saat: 13:26
#3
Ellerine sağlık.BodyGuard lık yaptığını bilmiyordum...
Cevapla

 Konu: RE: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 30-12-2012, Saat: 13:34
#4
Rica ederim.Bodyguard'lığı andırıyor ama Smile
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 Konu: RE: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 30-12-2012, Saat: 13:42
#5
Benziyo ayrıca Adama hasta olmayan kadın Yoktur herhalde.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 Konu: RE: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 07-02-2013, Saat: 20:15
#6
filmleri çok güzel aktörlüğü falan hızlı ve öfkeli filmini çok seviyorum en çok bu adamın Smile
Cevapla
Bunu Beğenenler: Ghostkemal

 Konu: Cvp: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 12-02-2013, Saat: 23:32
#7
Bende en çok hızlı ve öfkeli serisinde seviyorum.Bilmediğin şeyler varmış.Güzel paylaşım.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 Konu: Cvp: Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri
 Tarih: 26-03-2013, Saat: 18:27
#8
Bu adamın oynadığı bütün filmleri seviyorum.Teşekkürler konu için Smile
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri konusu
Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri Konusunun Linki Direk Link
Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri Konusunun HTML Kodu HTML Link
Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri Konusu BBCode Linki BBCode Link
Vin Diesel - Hayat Hikayesi - Filmografisi - Videoları - Resimleri Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Exclamation Scarlett Johansson - Hayatı - Yaşamı - Filmografisi HUSSO 6 2,790 20-03-2015, Saat: 19:33
Son Yorum: AltayBlue
  Vin Diesel Hayatı LukeHobbs 8 4,519 15-04-2014, Saat: 19:57
Son Yorum: LukeHobbs
  Mark Wahlberg - Biyografi - Filmografi - Resimleri Throvision 4 1,993 29-03-2014, Saat: 21:40
Son Yorum: Spidey
  Jason Statham-Hayatı-Filmografi-Resimleri AdkinScott 24 14,989 25-01-2014, Saat: 22:20
Son Yorum: FreezeTimes
  Tom Hanks Kimdir ? Hayatı-Filmografi-Resimleri AdkinScott 13 5,416 15-01-2014, Saat: 09:02
Son Yorum: AdkinScott



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
© 2011-2018 Teknoloji Forumu Internet Hizmetleri.

Web sitemiz dahilindeki tüm sayfalar, bu sayfaları gösteren tüm ekranlar ve içerdiği her türlü bilgi ve bağlı materyal, yerleşim ve öğeler, (çözüm ortaklarının logoları ve yasal hakları hariç) TeknolojiFrm.Com'a aittir.
Yazılı izin olmaksızın ve kaynak belirtilmedikçe, (Kaynak göstererek alıntı yapılabilir.) kopyalanamaz ya da yayınlanamaz. TeknolojiFrm.Com sitesindeki içerik-ler 5070 sayılı kanun kapsamında dijital zaman damgasıyla ve DMCA tarafından korunmaktadır.
Tüm hakları, (insafiyet ile) saklıdır.

günlük yemek tarifleri - Güncel Oyun ve Program İndir - teknoloji haberleri - link kısaltma - oyun indir